CSES - Sanakirja
  • Time limit: 4.00 s
  • Memory limit: 128 MB

Uolevin puhelimessa on sanakirja, jonka tarkoituksena on nopeuttaa viestin kirjoitusta. Jos Uolevi kirjoittaa sanan alkuosan ja vain yksi sana sanakirjassa täsmää siihen, puhelin täydentää sanan loppuun.

Sinulle on annettu sanakirjan sisältö ja Uolevin viesti. Tehtäväsi on laskea, montako kirjainta Uolevin täytyy kirjoittaa. Uolevin täytyy kirjoittaa aina ainakin sanan ensimmäinen kirjain.

Syöte

Syötteen ensimmäisellä rivillä on kokonaisluku n: sanakirjan sanojen määrä. Tämän jälkeen syötteessä on n riviä, joista jokaisella on yksi sana. Sama sana ei esiinny monta kertaa sanakirjassa.

Seuraavaksi syötteessä on kokonaisluku m: viestin sanojen määrä. Lopuksi syötteessä on m riviä, joista jokaisella on yksi sana.

Kaikki sanat muodostuvat kirjaimista A–Z, ja kaikki viestin sanat esiintyvät sanakirjassa.

Tuloste

Ohjelmasi tulee tulostaa yksi kokonaisluku: montako kirjainta Uolevin täytyy kirjoittaa.

Rajat

Sanakirjan kaikkien sanojen yhteispituus on enintään 10^5 merkkiä. Samoin viestin kaikkien sanojen yhteispituus on enintään 10^5 merkkiä.

Esimerkki

Syöte:

5
AAPELI
MUU
MAIJA
AAPINEN
MUUMI
3
MAIJA
AAPELI
MUU

Tuloste:

9

Selitys: Uolevi kirjoittaa ensin MA, jolloin puhelin täydentää MAIJA. Sitten Uolevi kirjoittaa AAPE, jolloin puhelin täydentää AAPELI. Lopuksi Uolevi kirjoittaa MUU, joka hänen täytyy kirjoittaa kokonaan.